Nieuws

Zaterdagavond 11 december om 20.00 uur is ons eigen Kerstconcert in BeneVia aan de Spirea 7 in Dordrecht. 

Tijdens The Christmas Journey nemen Marcel Woudsma en Margreet Osinga ons mee op een magische Kerstreis.  

 

Entreekaarten voor het concert kosten €12,50 (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Tijdens het concert maken we met elkaar een muzikale reis met de trein, net zoals de jongen in de film Polar Express. We beginnen de reis in stilte. Een moment van bezinning met in de verte het geluid van de kerstklokken. We staan stil bij alle mooie momenten van gezelligheid en plezier, maar ook bij de momenten van eenzaamheid en gemis. We gaan op zoek naar de dingen waar we dankbaar voor kunnen en mogen zijn. Aan het eind van de reis, uitkijkend naar een nieuw jaar, nemen de reisleiders ons mee in een feestelijke afsluiting. 

Wie zijn onze reisleiders?

Margreet Osinga studeerde in 2011 af aan de Frank Sanders Academie voor musicaltheater. Na haar studie volgde ze een andere droom en werd juf. Als regisseur bij Musicalgezelschap Otis (sinds 2018) combineert Margreet beide studies. Ze regisseerde diverse amateurproducties en gaf verschillende workshops.  

Marcel Woudsma startte in 2012 zijn eigen productiemaatschappij Dreamtime Events voor het ontwikkelen van theaterproducties op locatie en specialiseerde zich o.a. in het ombouwen van kerken en sporthallen tot theater om daar eigen en bestaande voorstelling uit te voeren. Naast producent binnen het amateurtheater is Marcel vanaf 2013 ook als zanger/acteur actief bij Musicalgezelschap Otis uit Leiden. De perfecte combinatie om zowel voor als achter de schermen actief te kunnen zijn. 

 

 

 
Musical Souvenir en Stichting Pallieter slaan samen met Stichting Ukkepuk-concerten op zaterdag 9 oktober de handen ineen door twee unieke concerten te gaan verzorgen in het Comenius College aan de Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel. Ook clown Pidoe is aanwezig.
Deze concerten zijn bedoeld om jonge kinderen en hun ouders te laten genieten van muziek met kwaliteit die goed wordt uitgevoerd voor jonge kinderen en worden speciaal samen gesteld voor gezinnen met zieke kinderen en /of kinderen met een handicap. Deze muziek-educatieve concerten zijn zowel artistiek als wetenschappelijk onderbouwd. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama een concert te bezoeken dat helemaal afgestemd is op de interesses van het jonge kind. De kinderen mogen kijken, luisteren maar zijn ook vrij om te bewegen, mee te klappen, tikken of zingen.
Na afloop krijgen de kinderen de tijd om contact te maken met de muzikanten en clown Pidoe. Ook kunnen instrumenten bekeken worden en uitgeprobeerd worden onder begeleiding van de muzikanten. Tijdens deze Meet & Greet is er voor iedereen een drankje en iets lekkers. Voor iedere deelnemer hebben wij ook nog een verrassing in petto.
 
Dit initiatief is mogelijk met dank aan het Denk en Doe Mee! Fonds van de Gemeente Capelle aan den IJssel
 

Deze week (week 5 2021)  kregen wij het verdrietige nieuws dat ons geliefde orkestlid en erelid Bert Stam is overleden.

Met Bert verliezen wij een bijzonder mens en een getalenteerd muzikant. Niet alleen speelde hij al vanaf het begin Hoorn bij Musical Souvenir, hij was ook jarenlang actief achter de schermen als bestuurslid. Niet alleen speelde hij de muziek die op zijn lessenaar kwam, hij schreef zelf ook arrangementen van mooie stukken voor op de lessenaars van anderen. Niet alleen zat hij in het orkest tussen de andere orkestleden, hij stond er in de laatste jaren ook soms voor; met zijn eigen orkest kon hij zijn talent oefenen tijdens de directiecursussen, om uiteindelijk als dirigent op te treden voor publiek.

In de afgelopen jaren, tijdens zijn strijd tegen kanker, bleef hij ons steeds verrassen. Hij kwam altijd weer terug met zijn hoorn en speelde tot op het laatst, dirigeerde tot op het laatst, arrangeerde muziek tot op het laatst, lachte tot op het laatst. In 2020 voltooide hij zijn eigen arrangement van Het Dorp, het mooie lied van Wim Sonneveld. Zijn glimlach was overweldigend toen hij zijn muziek in de zomer hoorde spelen door zijn orkest, compleet met zangeres. Hij heeft het die dag geluisterd, gespeeld en gedirigeerd.

Wij zijn heel blij dat wij dit nog hebben kunnen organiseren voor Bert. Eigenlijk een wonder in het rare corona jaar 2020. Maar daar doet hij ook een beetje aan denken: wat voor velen misschien een wonder lijkt, was voor Bert vaak vanzelfsprekend.

Het Dorp zingt over de hoge bomen, langs het tuinpad van mijn vader, ik wist niet beter, dan dat dit nooit voorbij zou gaan. Helaas ging het wel voorbij, maar als wij onze ogen sluiten, zullen wij altijd de hoge bomen nog zien staan.

Geen evenementen dit jaar en voorlopig geen repetities!

Het bestuur van Musical Souvenir volgt het advies op van de  KNMO om ons gezond verstand te gebruiken en onze verantwoordelijkheid te nemen naar onze leden toe. Dus geen risico lopen op een coronabesmetting tijdens ‘Muso-tijden’. Ook is het reizen naar en van Capelle aan den IJssel geen noodzakelijk iets.

Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten om de demo-opname en het jubileum/kerstconcert van 2020 te annuleren. Daarnaast zullen er de komende 4 weken geen repetities plaatsvinden.

Als we met elkaar onze verantwoordelijkheden nemen en ons houden aan alle maatregelen, dan kunnen we hopelijk uiteindelijk eerder, fijner en ook meer ontspannen muziek maken.
 
 
 
 
 
20 JAAR MUSICAL SOUVENIR!
 
Op 23 september 2000 is Musical Souvenir opgericht. Dat betekent dat ons jubileumjaar is begonnen.
Een jaar met veel plannen en ideeën om dit heuglijke feit uitgebreid te vieren.
Helaas zullen we e.e.a. bij moeten stellen vanwege de Corona-situatie.
Niets is meer zeker en het is lastig om vooruit te kijken.
Wij maken nog steeds plannen, maar in aangepaste vorm. Daarbij zullen we t.a.t. uiteraard rekening houden met de geldende maatregelen. We blijven positief.
Dat bleek zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering, toen het bestuur alle leden verraste met een mooi capuchonvest of –sweater met het logo van Musical Souvenir erop.
 
Het jubileumjaar is dus best mooi begonnen!
 
 
 
 
 
 
 

Tijdens de eerste repetitie na de Corona Shut Down heeft Ron Jongeneel namens zijn werkgever Ashland Zwijndrecht de sponsoring van hand sanitizer overhandigd aan voorzitter Martine van der Leij. Ook is er indien nodig refill beschikbaar.

 

 

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com