Nieuws

Tijdens de eerste repetitie na de Corona Shut Down heeft Ron Jongeneel namens zijn werkgever Ashland Zwijndrecht de sponsoring van hand sanitizer overhandigd aan voorzitter Martine van der Leij. Ook is er indien nodig refill beschikbaar.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en binnen

 

Zaterdag 20 Juni 2020,

De 1e repetitie na een lange periode van stilte met de strijkers en een paar blazers vandaag. Uiteraard zijn de regels in het protocol van het RIVM opgevolgd.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, tafel en binnen

#Wilhelmus2020

 
Het Koninklijk Concertgebouworkest riep iedereeen op om op Koningsdag  maandag 27 april om klokslag 10.00 samen het Wilhelmus ten gehore te brengen, vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin.

Een aantal MuSoMuzikanten heeft gisteren gehoor gegeven aan de oproep. Van sommigen is een foto gemaakt.
 

Aan het begin van 2020 zag alles er anders uit, we waren vol met plannen. De situatie is sindsdien behoorlijk veranderd. Het is een rare tijd, alles loopt anders, gaat anders, is anders en veel ligt er stil. Het wekelijks musiceren met elkaar op zaterdagmiddag is helaas niet mogelijk en het is onduidelijk wanneer dat weer zou kunnen. Vanzelfsprekend zal het bestuur hierbij de landelijke adviezen volgen. De berichtjes op de MuSo-groepsapp, in de mail en op social media maken duidelijk dat we elkaar en het samen musiceren zo missen….

De foto is een impressie van thuisstuderende MuSo muzikanten.

 

Toch zitten we niet helemaal stil en blijven we positief. Dirigent Jim Roodnat stuurt regelmatig een motiverende mail naar de muzikanten, evenals het bestuur. We denken allemaal na over hoe we de komende tijden, in de 1,5-meter samenleving, als orkest samen zouden kunnen spelen. De toekomst is natuurlijk altijd onzeker, maar we blijven plannen maken en die bijstellen waar nodig. De muzikanten krijgen ook opdrachten en adviezen om daadwerkelijk bezig te blijven met muziek. Onze muziekcommissie zit absoluut ook niet stil en is achter de schermen druk bezig met de voorbereiding van de invulling van 2 mooie concerten in het najaar. De orkestleden kunnen de bladmuziek al downloaden en ermee aan de slag.

 

We hopen dat het in juni toch nog mogelijk is om een paar repetities te kunnen samenspelen. Heel optimistisch hopen we ook dat de Demo-opname mogelijk wordt vóór de zomer. In ieder geval gaan wij ons richten op- en werken naar het Benefietconcert en ons Kerst/Jubileumconcert.

 

Musical Souvenir wenst iedereen een goede gezondheid en veel sterkte om deze heftige periode door te komen.

 

De concertdata in het najaar zijn: (onder voorbehoud)

10 oktober 2020      Benefietconcert i.s.m. De Rotary Capelle 

                                St Paulus’ Bekeringkerk, Merellaan 352, Capelle aan den IJssel

 

19 december 2020   Kerst/Jubileumconcert

                                  BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7, Dordrecht
 

Bijlagen

Onze fluittiste Elisa heeft een mooi gedicht geschreven over muziek en deze bizarre tijden.

Op 4 januari was de 1e repetitie van het jaar en zijn gestart met nieuw repertoire voor het Bevrijdingsconcert en onze demo-opname.

 

Tijdens de MuSo-Nieuwjaarsreceptie hebben we na de toespraak van voorzitter Martine van der Leij geklonken op een prachtig muzikaal 2020. We kijken uit naar mooie plannen in het jaar waarin we ons 20-jarig jubileum gaan vieren.

 

  

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com