Nieuws

                                        
 
GIGAGROEN Kinderboekenweek-concerten voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind EN voor alle Capelse schoolkinderen!
 
Op 1 oktober 2022, de zaterdag voor de Kinderboekenweek zijn er 2 toffe en feestelijke Kinderboekenweek-concerten, waar muzikanten livemuziek spelen uit de films Frozen, Happy Feet, Aladdin en Harry Potter. Met orkest Musical Souvenir o.l.v. dirigent Jim Roodnat. Kinderen kunnen zo op speelse manier kennis maken met een echt orkest en echte dirigent. Uiteraard is er ook aandacht voor de Kinderboekenweek met het thema "Gigagroen". Tussen de muziek door wordt er een mooi verhaal voorgelezen door de directeur van de Bibliotheek aan den IJssel, Dionne Dinkhuijsen.
 
De voorstellingen vinden plaats in de aula van het Comenius College, Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel.
 
Om 11 uur is er een speciale voorstelling via Stichting Pallieter voor gezinnen met zieke kinderen en/of kinderen met een handicap.
 
Om 14.00 uur (inloop 13.45 uur) is de voorstelling voor alle kinderen uit Capelle van 4 tot ongeveer 12 jaar.
 
De toegang is GRATIS en duurt circa 45 minuten. Voor elk kind is er na afloop een leuke verrassing.  
 
Wel graag even aanmelden, want VOL = VOL!
Kinderen moeten vergezeld worden door minimaal 1 volwassene.
Aanmelden voor het middagconcert kan via deze link:
 
 
Deze bijzondere concerten zijn mogelijk dankzij het Denk & Doe mee-fonds en is een samenwerkingsverband van de Bibliotheek aan den IJsselStichting Pallieter en Musical Souvenir.
 

DIRIGENT GEZOCHT!


Jim is volgend jaar 10 jaar onze dirigent en vindt dat zelf een mooi aantal jaren om de vereniging in sterke staat achter te laten voor een volgende dirigent. Het is mooi dat zijn afscheid samen valt met ons jubileumconcert op 25 maart 2023.Jim heeft zijn besluit met ons gedeeld, zodat het traject van het zoeken naar een nieuwe dirigent al gestart kan worden en we per 1 april 2023 met een nieuwe dirigent verder kunnen gaan. Dirigenten met affiniteit voor musical- en filmmuziek, die het een uitdaging vinden om met ons mooie orkest in Metropole orkestbezetting aan de slag te gaan, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Sollicitatiebrieven kunnen tot uiterlijk 30 juni gestuurd worden naar onze voorzitter, Elisa Gildevoet.
Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Op donderavond 5 mei viert  Musical Souvenir onder leiding van Jim Roodnat 77 jaar VRIJHEID met een Bevrijdingsconcert, dat tot stand komt in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. Dit jaarlijkse evenement is na 2 jaar weer mogelijk in de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel. Burgemeester Peter Oskam opent het concert.   

Musical Souvenir laat tijdens het concert muziek horen, waar we in dankbaarheid en in vrijheid naar kunnen luisteren. Vrijheid is een woord dat we in Coronatijd veel hebben gehoord en ervaren. Er zijn verschillende definities van vrijheid te vinden. Opvallend aan deze definities is dat de vrijheden voornamelijk vanuit het individu gedacht zijn, maar wat als de vrijheden van de één botsen met de vrijheden van de ander of nadelig zijn voor de ander? Wat blijft er dan van het gevoel van vrijheid over? Hoe gaan we ermee om als we merken dat de vrijheden niet zo vanzelfsprekend zijn? Zoeken we gelijken en gaan we de strijd aan, worden we boos, trekken we ons terug of passen we ons aan? Verschillende belevingen en ontwikkelingen van het begrip vrijheid komen in de muziek tot uiting.   

Het belooft een bijzonder concert te worden met een mooi divers programma waarin naast muziek uit o.a. de musicals Jesus Christ Superstar en Porgy and Bess en de speelfilms Out of Africa en Pearl Harbor ook Bohemian Rhapsody en Gloria Estefan met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again gepeeld zullen worden. Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. 

 

Gratis 

De toegang is gratis! 

Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) 

Zaterdagavond 11 december om 20.00 uur is ons eigen Kerstconcert in BeneVia aan de Spirea 7 in Dordrecht. 

Tijdens The Christmas Journey nemen Marcel Woudsma en Margreet Osinga ons mee op een magische Kerstreis.  

 

Entreekaarten voor het concert kosten €12,50 (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Tijdens het concert maken we met elkaar een muzikale reis met de trein, net zoals de jongen in de film Polar Express. We beginnen de reis in stilte. Een moment van bezinning met in de verte het geluid van de kerstklokken. We staan stil bij alle mooie momenten van gezelligheid en plezier, maar ook bij de momenten van eenzaamheid en gemis. We gaan op zoek naar de dingen waar we dankbaar voor kunnen en mogen zijn. Aan het eind van de reis, uitkijkend naar een nieuw jaar, nemen de reisleiders ons mee in een feestelijke afsluiting. 

Wie zijn onze reisleiders?

Margreet Osinga studeerde in 2011 af aan de Frank Sanders Academie voor musicaltheater. Na haar studie volgde ze een andere droom en werd juf. Als regisseur bij Musicalgezelschap Otis (sinds 2018) combineert Margreet beide studies. Ze regisseerde diverse amateurproducties en gaf verschillende workshops.  

Marcel Woudsma startte in 2012 zijn eigen productiemaatschappij Dreamtime Events voor het ontwikkelen van theaterproducties op locatie en specialiseerde zich o.a. in het ombouwen van kerken en sporthallen tot theater om daar eigen en bestaande voorstelling uit te voeren. Naast producent binnen het amateurtheater is Marcel vanaf 2013 ook als zanger/acteur actief bij Musicalgezelschap Otis uit Leiden. De perfecte combinatie om zowel voor als achter de schermen actief te kunnen zijn. 

 

 

 
Musical Souvenir en Stichting Pallieter slaan samen met Stichting Ukkepuk-concerten op zaterdag 9 oktober de handen ineen door twee unieke concerten te gaan verzorgen in het Comenius College aan de Lijstersingel 18 in Capelle aan den IJssel. Ook clown Pidoe is aanwezig.
Deze concerten zijn bedoeld om jonge kinderen en hun ouders te laten genieten van muziek met kwaliteit die goed wordt uitgevoerd voor jonge kinderen en worden speciaal samen gesteld voor gezinnen met zieke kinderen en /of kinderen met een handicap. Deze muziek-educatieve concerten zijn zowel artistiek als wetenschappelijk onderbouwd. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama een concert te bezoeken dat helemaal afgestemd is op de interesses van het jonge kind. De kinderen mogen kijken, luisteren maar zijn ook vrij om te bewegen, mee te klappen, tikken of zingen.
Na afloop krijgen de kinderen de tijd om contact te maken met de muzikanten en clown Pidoe. Ook kunnen instrumenten bekeken worden en uitgeprobeerd worden onder begeleiding van de muzikanten. Tijdens deze Meet & Greet is er voor iedereen een drankje en iets lekkers. Voor iedere deelnemer hebben wij ook nog een verrassing in petto.
 
Dit initiatief is mogelijk met dank aan het Denk en Doe Mee! Fonds van de Gemeente Capelle aan den IJssel
 
JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com