Deze week (week 5 2021)  kregen wij het verdrietige nieuws dat ons geliefde orkestlid en erelid Bert Stam is overleden.

Met Bert verliezen wij een bijzonder mens en een getalenteerd muzikant. Niet alleen speelde hij al vanaf het begin Hoorn bij Musical Souvenir, hij was ook jarenlang actief achter de schermen als bestuurslid. Niet alleen speelde hij de muziek die op zijn lessenaar kwam, hij schreef zelf ook arrangementen van mooie stukken voor op de lessenaars van anderen. Niet alleen zat hij in het orkest tussen de andere orkestleden, hij stond er in de laatste jaren ook soms voor; met zijn eigen orkest kon hij zijn talent oefenen tijdens de directiecursussen, om uiteindelijk als dirigent op te treden voor publiek.

In de afgelopen jaren, tijdens zijn strijd tegen kanker, bleef hij ons steeds verrassen. Hij kwam altijd weer terug met zijn hoorn en speelde tot op het laatst, dirigeerde tot op het laatst, arrangeerde muziek tot op het laatst, lachte tot op het laatst. In 2020 voltooide hij zijn eigen arrangement van Het Dorp, het mooie lied van Wim Sonneveld. Zijn glimlach was overweldigend toen hij zijn muziek in de zomer hoorde spelen door zijn orkest, compleet met zangeres. Hij heeft het die dag geluisterd, gespeeld en gedirigeerd.

Wij zijn heel blij dat wij dit nog hebben kunnen organiseren voor Bert. Eigenlijk een wonder in het rare corona jaar 2020. Maar daar doet hij ook een beetje aan denken: wat voor velen misschien een wonder lijkt, was voor Bert vaak vanzelfsprekend.

Het Dorp zingt over de hoge bomen, langs het tuinpad van mijn vader, ik wist niet beter, dan dat dit nooit voorbij zou gaan. Helaas ging het wel voorbij, maar als wij onze ogen sluiten, zullen wij altijd de hoge bomen nog zien staan.

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com