Aan het begin van 2020 zag alles er anders uit, we waren vol met plannen. De situatie is sindsdien behoorlijk veranderd. Het is een rare tijd, alles loopt anders, gaat anders, is anders en veel ligt er stil. Het wekelijks musiceren met elkaar op zaterdagmiddag is helaas niet mogelijk en het is onduidelijk wanneer dat weer zou kunnen. Vanzelfsprekend zal het bestuur hierbij de landelijke adviezen volgen. De berichtjes op de MuSo-groepsapp, in de mail en op social media maken duidelijk dat we elkaar en het samen musiceren zo missen….

De foto is een impressie van thuisstuderende MuSo muzikanten.

 

Toch zitten we niet helemaal stil en blijven we positief. Dirigent Jim Roodnat stuurt regelmatig een motiverende mail naar de muzikanten, evenals het bestuur. We denken allemaal na over hoe we de komende tijden, in de 1,5-meter samenleving, als orkest samen zouden kunnen spelen. De toekomst is natuurlijk altijd onzeker, maar we blijven plannen maken en die bijstellen waar nodig. De muzikanten krijgen ook opdrachten en adviezen om daadwerkelijk bezig te blijven met muziek. Onze muziekcommissie zit absoluut ook niet stil en is achter de schermen druk bezig met de voorbereiding van de invulling van 2 mooie concerten in het najaar. De orkestleden kunnen de bladmuziek al downloaden en ermee aan de slag.

 

We hopen dat het in juni toch nog mogelijk is om een paar repetities te kunnen samenspelen. Heel optimistisch hopen we ook dat de Demo-opname mogelijk wordt vóór de zomer. In ieder geval gaan wij ons richten op- en werken naar het Benefietconcert en ons Kerst/Jubileumconcert.

 

Musical Souvenir wenst iedereen een goede gezondheid en veel sterkte om deze heftige periode door te komen.

 

De concertdata in het najaar zijn: (onder voorbehoud)

10 oktober 2020      Benefietconcert i.s.m. De Rotary Capelle 

                                St Paulus’ Bekeringkerk, Merellaan 352, Capelle aan den IJssel

 

19 december 2020   Kerst/Jubileumconcert

                                  BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7, Dordrecht
 

Bijlagen

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com