Vanuit ijssel en lekstreek:

Op zaterdagmiddag 17 december 2016 treedt het orkest Musical Souvenir op met een speciaal Kerstconcert in de Ontmoetingskerk aan de Zevensprong in Schollevaar. Het is de tweede maal dat het kerstconcert in deze kerk wordt georganiseerd.

“ Verleden jaar is het Kerstconcert voor het eerst geïntroduceerd in de wijk “ zegt Paul van Gink secretaris van het WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar en medeorganisator van het concert. “ De doelgroep vormde de ouderen en alleenstaanden in de wijk Schollevaar, die in aanloop naar de komende Kerstdagen een muzikaal cadeau kregen aangeboden.

Het orkest repeteerde eerst een aantal malen in de kerk en de klankkleur van het orkest in combinatie met de akoestiek in de kerkzaal klopte allemaal. De eerste uitvoering in 2015 bleek een groot succes, het publiek benaderde ons het hele jaar door met de vraag of er ook in december opnieuw een Kerstconcert kon komen! “ Ook de orkestleden waren na afloop tevreden over hun muzikale optreden.

Het orkest Musical Souvenir speelt vooral film- en musicalmuziek in een speciale bezetting met strijkers, houtblazers, een complete kopergroep inclusief saxen, een harp- en slagwerk-groep. Het orkest bestaat uit circa 45 amateurmuzikanten, die het hele jaar door veel plezier beleven aan het gezamenlijk musiceren.

De Ontmoetingskerk – actief betrokken bij veel bewonersinitiatieven in de wijk - stelt opnieuw haar kerk ter beschikking en de musici van het orkest ging onder leiding van de dirigent Jim Roodnat in oktober enthousiast oefenen voor het komende concert. Dit maal met bekende en actuele filmmuziek , maar uiteraard in dit optreden met heel veel klassieke kerstliedjes. Er is gelegenheid voor samenzang door de bezoekers. De soliste is dit jaar ook de zangeres Natalie Merfort.

Dat er veel vraag was naar het Kerstconcert bleek al snel. De 200 beschikbare kaarten waren binnen één uur al geplaatst onder de maatschappelijke organisaties in de wijk. Daarvandaan vonden de gratis toegangskaarten hun weg naar wijkbewoners die het muzikale festijn écht op prijs weten te stellen.

Vrijwilligers uit de wijk zorgen deze middag voor een hapje en een drankje en de Wereldwinkel Capelle aan den IJssel biedt een klein kerstgeschenk aan bij vertrek.

“ Verleden jaar werd een donatie gedaan aan de Stichting Pallieter. Dit jaar wordt tijdens het concert de Voedselbank Capelle aan den IJssel onder de aandacht gebracht. Een vrijwillige bijdrage aan dit mooie initiatief zou welkom zijn! “ aldus de secretaris van WOP Schollevaar.

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com