Afdrukken

Mooi Bevrijdingsconcert Musical Souvenir met mooie opbrengst voor Pallieter

 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op donderdag 5 mei organiseerde de Gemeente Capelle aan den IJssel i.sm. orkest Musical Souvenir o.l.v. Jim Roodnat een Bevrijdingsconcert in de Pauluskerk. De bijdrage van de bezoekers was bestemd voor Stichting Pallieter.

Musical Souvenir heeft het Bevrijdingsconcert “We'll Meet Again” gegeven in de Pauluskerk in Capelle aan den IJssel. Het was een bijzonder concert met schitterende film- en musicalmuziek van o.a. Forrest Gump, Band of Brothers, Les Misérables, Miss Saigon, Soldaat van Oranje, Frank Sinatra, Glenn Miller, John Lennon en natuurlijk kon iedereen meezingen met de klassieker “We ‘ll Meet Again”.

Burgemeester Peter Oskam heeft een openingswoord gehouden en stadsdichter Miranda de Haan heeft 2 gedichten voorgedragen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Miranda het prachtige gedicht “Vindplaatsen” geschreven. Er is aandacht gegeven aan het bijzondere kunstwerk van kunstenaar Kees de Jong dat zorgde voor prachtige lichteffecten.

Na afloop van het - gratis - concert werd een vrijwillige bijdrage aan de bezoekers gevraagd en dit heeft € 536,95 voor Pallieter opgeleverd.